Receptieruimten
van de Ferme de la Haillebaude
De Ferme de la Haillebaude beschikt over de mooiste receptiezalen van het Belgische platteland. Ze zijn warm en authentiek, en je geniet er in samenhorigheid van de heerlijkste maaltijden.
Doe zeker een beroep op onze decoratieafdeling om er het perfecte kader van te maken voor uw zakelijke of privé-evenementen.
De buitenruimten zijn gericht op de omliggende natuur. Zowel klein als groot kan er genieten van cocktaildiners, zomerbarbecues en vrijetijdsactiviteiten.
Schuurzaal
Hoofdgebouw
Orangerie
Terras met zicht op het platteland
Binnenplaats
Pergola
Een enorm grote zaal in lokale steen met een uitzonderlijk eiken dakgebinte en ambachtelijke terrasdeuren in ouderwets smeedijzer.
Deze ruimte was vroeger de belangrijkste leefruimte van de Ferme de la Haillebaude en biedt de gezellige charme van een huis van weleer: een open haard, een intieme rechthoekige indeling, mooie lage vensters, met een klein boudoir om de tijd te nemen om te dromen over de goede momenten in het leven.
Drie grote terrasdeuren in smeedijzer benadrukken deze rechthoekige zaal van 135m² die licht krijgt van het zuiden en een zicht biedt op de weide. Een lust voor het oog!
Wanneer u de Orangerie verlaat, kunt u genieten van een heel mooi terras in hardsteen. De ideale plaats voor een aperitief, gastronomische momenten rond een vuurkorf, of om u te verwarmen onder zachte dekens, als het weer daarom vraagt.
De boerderij staat rond een grote binnenplaats van 800 m², versierd met witte hortensia’s en buks. Het is de perfecte plaats om uw genodigden te verwelkomen op een chique cocktailparty, ter gelegenheid van uw huwelijk bijvoorbeeld.
Een mooie ruimte voor een ceremonie in open lucht of gewoon om u op een zonnige dag even in de schaduw te zetten.
De parking is een onmiskenbaar voordeel. Ze beschikt over een grote capaciteit. Uw genoten kunnen zich in de onmiddellijke omgeving van de Ferme de la Haillebaude parkeren.
Even terug in de geschiedenis
Volgens sommige auteurs gaat het domein terug tot de middeleeuwen. Aanvankelijk heette deze plaats de Ferme St-Jacques wegens de halte van de
pelgrims op weg naar Santiago de Compostella (Santiago is St-Jaques in het Frans). Ze was een onderdeel van de ‘Seigneurie des tenaules de Bonne-Espérance’, de grond die aan de kerk werd geschonken.
In 1487 kocht Tassart de Haynault deze grond en werd ze ‘Haillebaude’.
Tegen het einde van de achttiende eeuw werd ze gebruikt voor de maïsteelt, maar vooral voor het houden van rundvee. De verschillende bouwfasen zijn duidelijk zichtbaar.